Înalta Curte decide astăzi dacă admite recursul depus ANI în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Înalta Curte de Casație și Justiție analizează astăzi cererea depusă de Agenția Națională de Integritate cu privire la stabilirea unui termen de judecată a dosarului de incompatibilitate a prezidenţiabiul Klaus Iohannis. Dacă magistraţii vor stabili un termen de judecată, Iohannis poate fi eliminat din cursa pentru Cotroceni dacă este declarat incompatibil.
După anunțul ICCJ în privința termenului de astăzi, Klaus Iohannis a declarat că a afirmat că își dorește o soluție cât mai rapidă din partea Înaltei Curți de Casație în procesul în care este vizat.

ANI a cerut Înaltei Curți să stabilească termenul de judecată pentru 33 de dosare de incompatibilitate, printre care și cel al liderului PNL, Klaus Iohannis.

  

În 24 aprilie 2013, ANI a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în două adunări generale ale acționarilor, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Sursa

Leave a comment