Ponta: În plenul Adunării Generale ONU voi prezenta poziția României,situația regională în contextul crizei ucrainene

Premierul Victor Ponta a anunțat că în intervenția pe care o va susține joi în plenul Adunării Generale a ONU va prezenta poziția României privind situația regională în contextul crizei din Ucraina și va face referiri la teme privind terorismul internațional și epidemia de Ebola.

“În intervenția mea din plenul Adunării Generale ( a ONU — n.r.) (…) voi reprezenta poziția României, o poziție legată de cum vedem noi situația din regiune.(…) Mă voi referi în special la faptul că România în 25 de ani a făcut un drum important spre democrație, spre integrare europeană, spre securitatea cetățenilor săi, că România trebuie să fie și este un exemplu pentru Moldova, pentru Ucraina, pentru Georgia, pentru Serbia, asupra drumului care trebuie urmat. Și, în al treilea rând, faptul că dacă închidem ochii la ce s-a întâmplat în Crimeea și în Ucraina de Est și spunem asta e, a luat Rusia o bucată, dar a luat de la alții nu de la noi, încălcând niște principii de drept internațional care ne protejează pe toți, de fapt, (…) data viitoare înseamnă că s-ar putea să pățim și noi la fel. Ori, semnalul dat de România este acela că nu putem accepta ideea (…) mai ales că Ucraina este vecinul nostru”, a declarat premierul, miercuri, la Antena 3.

Victor Ponta a spus că, de asemenea, în intervenția sa de joi din plenul Adunării Generale a ONU, se va referi și la alte două teme care domină agenda internațională — terorismul internațional și epidemia de Ebola.

Sursa

Leave a comment